forex trading logo

Форма за входHome Информация и документи
Информация ПДФ Печат Е-мейл

Изберете статия от менюто вляво!

 

Анкета

Каква е причината да изберете училище Л.Каравелов?
 

Кой е тук?

В момента има 30 посетителя в сайта


Новости

Популярно

Важни новини

НП "Иновации в действие"
ДЕЙНОСТИ ПРИ ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА МОБИЛНОСТ ПО НП,,ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ” 2023 ГОДИНА

Ученици и учители от три училища гостуваха в ОУ “Любен Каравелов” - Русе в периода 27.04.-29.04.2023 г. по Национална програма “Иновации в действие”, Модул 1 “Мобилности за популяризиране и мултиплициране на добри училищни иновации”.
През тази учебна година иновативното партньорско училище е ОУ “Цар Симеон I” - Варна, а другите две училища в групата са ОУ “Константин Арабаджиев” - Варна и СУ “Христо Ботев” - Лозница.
През трите дни на мобилността участниците имаха възможност да се опознаят, да научат подробности за иновативните процеси във всяко от останалите училища, да споделят добър опит и работещи практики, както по отношение на обучението, така и по отношение на организационни и административни въпроси.
В първия ден гостите бяха посрещнати по традиция с хляб и сол и пред тях бе представена кратка музикална програма. По-късно в учителската стая г-жа Николаева, директор на училището,  представи екипа, а г-жа Стоилова запозна гостите с иновационните процеси в училището. В представянето се включи и г-жа Илка Тотева, която  сподели добри практики в проектно базираното обучение в начален етап. Вечерта завърши с работна вечеря, където в неформална среда учители и ученици дискутираха по различни проблеми, касаещи новостите в учебния процес.
На втория ден гостите присъстваха в учебен час по Роботика и програмиране, където г-жа Маргарита Стоилова и г-жа Боряна Борисова заедно с ученици от IV клас проведоха урок с LEGO на тема “Голямото приключение в пустинята”.
По-късно учители и ученици от гостуващите училища  наблюдаваха STEAM урок с micro:bit на тема “Програмируеми устройства в грижа за нашето здраве” в III клас под вещото ръководство на г-жа Мира Найденова.
Третият урок, който демонстрираха каравеловци беше интердисциплинарен по модела 1:1. По темата “Грозно ли е грозното патенце” учениците се справиха с разнообразните интерактивни задачи  поставени от г-жа Светла Тодорова, учител по БЕЛ и госпожа Анелия Неделчева, учител по КМИТ като показаха завидни умения за работа с мобилна техника при създаване на съдържание.
Учениците от гостуващите училища бяха включени и в трите урока и по-късно изказаха своите добри впечатления от нашето училище, учителите и учениците ни.
В последния ден на мобилността гостите имаха възможност да се разходят и да се запознаят с богатото културно - историческо наследство на град Русе.
По време на мобилността бе осъществен мониторинг от страна на РУО - Русе, като експертите успяха да наблюдават и да се включат в значителна част от дейностите.


Продължава...

Изграден с помощта на Joomla!. Създаден от: Георги Георгиев.