forex trading logo

Форма за входHome Конкурси
Конкурси ПДФ Печат Е-мейл

"За да има България"

На 3 март 2020 година се проведе шестнадесетото, поредно издание на конкурса за рецитал „ За да я има България“. Тази година за първи път той беше включен в официалните чествания на Община Русе по повод  Националния празник на България.

Броят на участниците достигна 272 души и надмина всички досегашни издания, което предположи и провеждането на събитието в две зали със жури в три състава, според възрастовите групи.

И тази година повод за радост и гордост е достойното представяне на каравеловци!

Борис Дрилски от 1.В клас и София Чиликова от I.А клас се класираха на I място в Конкурс—рецитал „За да има България”.

Ученици от  втори клас също достойно представиха училището ни.

Елия Цанкова - I място

Марина Николова - III място.

Успех в следващите битки!

Гордеем се с Вас деца!

България ще пребъде с такива талантливи българчета, почитащи своята история!Първа награда от национален конкурс „Свети Трифон Зарезан“ за седмокласничката Мирела Недева от ОУ „Любен Каравелов” – гр. Русе


Участието на Мирела Недева от VII  клас в конкурса-изложба бе под ръководството на г-жа Моника Каламерова –  учител по изобразително изкуство и технологии. Наградената ученичка получи грамота и статуетка, които бяха  предоставена от организаторите  на събитието и връчени от г-жа Веселка Николаева, директор на ОУ "Любен Каравелов"

Конкурсът-изложба за детска рисунка на тема „Свети Трифон Зарезан“ е посветен на традиционния празник на лозаря и винаря – Трифон Зарезан и на Деня на град Сунгурларе – 14 февруари.

Целта на конкурса е да съхрани и популяризира българския народен обичай „Трифон Зарезан“. Организатори са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионален инспекторат по образование – гр. Бургас и Община Сунгурларе. Участници в него са ученици от 7 до 18 години, разпределени в три възрастови групи. По традиция в конкурсът са взели участие стотици творби на ученици от цялата страна.

Главен координатор е общински детски комплекс – град Сунгурларе. Съставът на журито се определя от МОН.


 

Призови места за каравеловци на  ежегодният конкурс–рецитал „За да я има България“

03.03.2019

За петнадесета поредна година при голям интерес премина конкурсът за рецитал „За да я има България“, организиран от Общински младежки дом Русе.

Конкурсът се проведе в три възрастови групи и две направления: Възрожденска поезия и Следвъзрожденска до съвременна поезия. Тази година се отбелязва повишаване на интереса и още по широкото му популяризиране сред учениците, като броят на участниците достигна 200 деца и младежи. Традиционно най-голям е интереса в първите две възрастови групи. Жури на фестивала бе г-н Мариан Савов, който е и основател на конкурса. Г-жа Елена Филипова- старши експерт по Български език и литература към РУО –Русе, г-жа Николета Атанасова-журналист, г-жа Красимира Николаева-директор ОМД, г-жа Мария Георгиева –журналист и ПР в Община Русе.

Наградените ученици от ОУ "Любен Каравелов" в първа възрастова група (1-4 клас), направление "Възрожденска поезия" са: I място за Дарина Даскалова и III място за Елия Цанкова. Във втора възрастова група (5-8) , направление "Съвременна поезия" на I място е Алина Милкова. Наградени учители за активна работа в областта на словото са Стела Костадинова и Светла Тодорова.


Победители в конкурса на РИОСВ - Русе за  проект на  пощенска картичка (електронен вариант) по повод  Световния ден на влажните зони 2 февруари 2018 г.:


I во място - Алекс Ангелов, ученик от VI А клас при ОУ „Любен Каравелов“, гр. Русе;

III то място - Радослав Пангелов - VI А клас, ОУ „Любен Каравелов“, гр. Русе;

III то място – Валентин Барбуков - VI Б клас,  ОУ „Любен Каравелов“, гр. Русе;

III то място -  Радостина  Колева -  VI А клас, ОУ „Любен Каравелов“, гр. Русе.

Победителите в конкурса ще получат грамоти и предметни награди. Те ще ги очакват в Информационния център на  Регионална инспекция по околната среда

и водите - Русе (бул. „Придунавски“ № 20) след 9 февруари 2018 г.

 


 

Тринадесето издание на конкурс-рецитала „За да я има България“

На 25 февруари в Пленарна зала  се проведе XIII-то издание на конкурс-рецитала „За да я има България”, организиран от Общински младежки дом – Русе. Конкурсът е посветен на Националния празник 3 Март, а целта е да се съхрани и популяризира българската поезия и българското национално самочувствие у младите хора, да се стимулира интереса на все повече младежи към българските автори.      Ученици в три възрастови групи представиха стихове в две направления: възрожденска поезия и български автори. 
Ученичката  Дарина Даскалова от 2 клас при ОУ „Л. Каравелов”  се класира на ІІ място в І-ва възрастова група за изпълнение на  Възрожденска поезия. Шестокласничката Теодора Даскалова  се класира на III място в категория "Възрожденска поезия" за втора възрастова група.

Дванадесетото издание на конкурс-рецитала „За да я има България“

На 27.02 в Пленарна зала на Община Русе се проведе дванадесетото издание на конкурс-рецитала „За да я има България”. Началото беше дадено с изпълненията на възрожденска музика от хор „Свети Георги Победоносец”, а г-жа Красимира Николаева – Директор на Общински младежки дом приветства участниците и пожела успех на всички. Това е конкурс за индивидуални изпълнители на произведения от български автори. Той е посветен на  националния празник 3 Март. Целта е да се съхрани и популяризира българската поезия и българското национално самочувствие в младите хора, да се стимулира интереса на все повече младежи към българските автори. Желаещите да изявят своите умение в художественото слово надхвърлиха 150 участници в три възрастови групи. Най-многобройни бяха учениците от 1-4 клас – 90 деца. В две направления: възрожденска поезия и български автори, участниците представиха своите стихове. Жури в състав: председател: Косю Станев и членове: Мина Маринова и Христина Георгиева, оценяваха изпълненията на участниците. Участие взеха ученици от 19 училища от град Русе, ОУ „Отец Паисий”, град Мартен, ОУ „Христо Смирненски” от квартал Долапите, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” от с. Семерджиево и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” от Полско Косово, също така и участници от театрални школи. Специални благодарности отправяме към водещите на конкурса, които доброволно подпомагаха целия процес. Това са участниците от Театър-школа „Артистисимо” – Радинела Тотева, Мартин Илиев, София Николова и Серджо Авакян. Всички участници получиха диплом за представянето си.

 


 

Наградени ученици от ОУ „Любен Каравелов“:

І-ва възрастова група, възрожденска поезия:

ІІ място –Кристина Баракова ОУ „Любен Каравелов”

І-ва възрастова група, български автори:

ІІ място – Памела Пламенова ОУ „Л. Каравелов”;

ІІ-ра възрастова група, възрожденска поезия:

І място – Теодора Даскалова – ОУ „Л. Каравелов”


Наградени в конкурса за есе и рисунка „Водата – моят най-добър приятел” 2013 в Русе

 

Русе се включи в инициативите на „Международен воден мост 2013“ за Световния ден на водата 22 март. Международното събитие прави възможно обединяването на десетки чествания в различни точки на България и чужбина, посветени на Световния ден на водата, чрез онлайн видео връзки от изградени за случая временни информационни центрове. Провежда се за втора година в България, за пръв път и в Русе. Временният информационен център  работи на територията на Mall Rousse. Този следобед се състоя награждаване от конкурс за водата на „Водоснабдяване и канализация“ ООД Русе и Общински Младежки Дом Русе на тема “ВОДАТА – МОЯТ НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ“. /виж по - долу списъка на наградените/.

Танц “Вода” изпълни балет „ИМПУЛС“ от Общински Младежки Дом Русе. Състояха се два хепънинга за водата: - хепънинг НАРИСУВАЙ / НАПИШИ МИ ВОДА с художника Огнян Балканджиев, както и хепънинг с младите актьори от студио ТЕАТРАЛАЛА към Общински Младежки Дом Русе.

Всички информационни центрове излъчват уникалния концерт на ТЕОДОСИЙ СПАСОВ КВИНТЕТ от Експо Баня София.

Онлайн библиотека Русе:

КОРАБИ И ЛОДКИ работилница с деца и родители в ателие Младите Майстори

ДУНАВСКА ПРИКАЗКА С ЛОДКА импресия Арена Медиа

БОЛНАТА ПЛАНЕТА филм на Арена Медиа за глобалното затопляне

Организатори бяха: Сдружение ““Европейски пространства 21“, Партньори: Театрална група Камила, Арена Медиа, Общински младежки дом Русе, Логистична подкрепа: Networx, Parallel

С изключителното съдействие на: MALL Rousse и „Водоснабдяване и канализация“ ООД Русе. Национален координатор на “МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ” / Тhe International Water Bridge 2013/ са сдружение „Аз обичам водата”, Българска Асоциация по Водите и Международен SPA мениджъри клуб.

Наградени в конкурса за есе и рисунка „Водата – моят най-добър приятел” 2013

Конкурс за есе: 1-ва възрастова група

В първа възрастова група, журито отсъди две втори места

1–во  място: Неделина Маринова Маринова, 7 клас, ОУ „Любен Каравелов”

2–ро място: Йоана Ангелова Кирилова, 9 клас, СОУ „Възраждане”

2–ро място: София Николова, 9 клас, МГ „Баба Тонка”

3–то място: Анна Владимирова Атанасова, 7 клас, СОУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ”

Поощрения:

Теодора Йорданова Недялкова, 9 клас, ПГСАГ „П. Пенев”

Даяна Ангелова Илиева, 9 клас, ПГСАГ „П. Пенев”

2-ра възрастова група

1–во  място: Весела Любомирова Христова, 11 клас, МГ „Баба Тонка”

2–ро място: Михаела Асенова Асенова, 12 клас, ПГО „Недка Иван Лазарова”

3–то място: Кремена Миткова Цанева, 11 клас, АГ „Гео Милев”

Поощрения:

Дафин Станимиров Козарев, 11 клас, АГ „Гео Милев”

Кристиан Петков Гайдаров, 11 клас, ПГСАГ „П. Пенев”

Конкурс за рисунка: 1-ва възрастова група

1–во  място: Александра Найденова Найденова, 6 години, ОБДЦКИ

2–ро място: Ния Нейкова Нейкова, 1 клас, клуб „Палитра” към ОМД

3–то място: Никол Петрова Кюркчийска, 3 клас, ОУ „Любен Карвелов”

Поощрения:

Павлин Богомилов, 4 клас, СОУ „Васил „Левски”

Велико Николаев, 4 клас, СОУ „Васил „Левски”

Калина Василева, 8 години, клуб Палитра

Преслав Нанков, 9 години, СОУ „Васил Левски”

2-ра възрастова група

1–во  място: Анна Владимирова Атанасова, 7 клас, СОУЕЕ „Константин Кирил Философ”

2–ро място: Боряна Христова,  7 клас, МГ „Баба Тонка”

3–то място: Никол Ивайлова Йорданова, 6 клас, ОУ „Братя Миладинови”

Поощрения:

Лора Валериева Любенова, 7 клас, СОУЕЕ „Константин Кирил Философ”

Вая Ростиславова, 6 клас, ОУ „Любен Каравелов”

Виктория Атанасова, 6 клас, ОУ „Иван Вазов”

Цветина Георгиева, 6 клас, ОУ „Тома Кърджиев”

Тереза Георгиева, 5 клас „ОУ Братя Миладинови”

3-та възрастова група

1–во  място: Петранка Стефанова Кирилова, 11 клас, МГ „Баба Тонка”

2–ро място: Симона Валентинова Петкова, 8 клас, СОУ „Васил Левски”

3–то място: Ина Валентинова Иванова, 11 клас, МГ „Баба Тонка”

Поощрения:

Марибел Кръстева, 8 клас, ПЧО “Леонардо да Винчи”

Ивона Емилова Ганчева, 15 години, СОУ „Васил Левски”

Източник

ПЪРВО МЯСТО на ІХ НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС ЗА НАРОДНО ПЕЕНЕ, гр.Русе 12.03.2016 г.

за ученичката Кристина Красимирова Баракова - II А клас от ОУ "Л. Каравелов" -  Русе

 


 

РЕЦИТАЛ-КОНКУРС ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ПРОИЗВЕДЕНИЯ ОТ БЪЛГАРСКИ АВТОРИ "ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ"

Проведе се единадесетото издание на „За да я има България“

На 28.02 от 10:00ч. в препълнената зала „Европа” на Доходното здание се проведе единадесетото издание на конкурса рецитал  „За да я има България”, организиран от Общински младежки дом – Русе. Това е конкурс за индивидуални изпълнители на произведения от български автори. Той е посветен на  Националния празник 3 Март. Целта е да се съхрани и популяризира българската поезия и българското национално самочувствие в младите хора, да се стимулира интересът  на все повече младежи към българските автори. Желаещите да изявят своите умение тази година в художественото слово надхвърлиха 180 участници в три възрастови групи.
Най-добре от нашето училище се представиха учениците от възрастовата група  I - IV клас. В направлението български автори първо място заеха Яница Иво Цанева от  IIIв клас и Калина Илкова Станчева от  IVб клас. Каравеловците Теодора Даниелова Даскалова от IVб и Никол Яворова Дечева от IVа станаха първенци в направлението възрожденска поезия.

Най-многобройни бяха учениците от 1-4 клас – 140 деца. В две направления: възрожденска поезия и български автори, участниците представиха своите стихове. Жури в състав: председател: Таня Цветкова и членове: Косю Станев и Валентина Цонева, оценяваха изпълненията на участниците. Поради многото талантливи деца, журито бе затруднено в избора си на победители и отсъди по няколко призови места в съответните възрастови групи и направления.  Участие взеха ученици от русенските училища, театрални школи и ОУ „Отец Паисий” в гр. Мартен. Всички участници получиха диплом за представянето си.

Наградени:

І-ва възрастова група, възрожденска поезия:
І място – Теодора Даскалова и Никол Дечева ОУ „Любен Каравелов

І-ва възрастова група, български автори:

І място – Яница Цанева – ОУ „Л. Каравелов”;
ІІ място – Калина Станчева ОУ „Л. Каравелов”;

 

Анкета

Каква е причината да изберете училище Л.Каравелов?
 

Кой е тук?

В момента има 14 посетителя в сайта


Новости

Популярно

Важни новини

Благотворителност

 

Каравеловци за поредна година помагат на връстниците си от приютите на отец Иван

ВИДЕО

Благотворителната кампания за набиране на дарения се организира в навечерието на Коледа по инициатива на русенска бизнес дама, зад която застават и учениците.

Най-активни отново са децата от ОУ „Любен Каравелов“ в Русе, подкрепени от родителите и учителите си. Днес те натовариха събраните дарения, предназначени да нуждите на двата приюта в Нови хан и Якимово.

„Това включва хранителни пакетирани продукти, завивки, битова техника, която е работеща, може и да не е нова. Децата донесоха много играчки, защото освен хранителните продукти, те мислят, че трябва да има за питомците на приютите играчки и украса за елха. Това е наистина една инициатива , с която показваме на децата нашето отношение какво трябва да бъде. Когато имаме повече, да дарим на тези, които имат по-малко“, сподели началният учител и координатор на акцията в училището Илка Тотева.

За децата участието в подобни акции е нещо, което ги кара да се чувстват полезни. „Този свят има нужда от добро, ние сме бъдещето на нашата държава и ако ние не подадем ръка на нуждаещите се, то тогава кой. Прекрасно е, просто чувството е неописуемо да помогнеш на някого“, казва ученичката Алина Милкова.

В инициативата са се включили и граждани, които също искат да помогнат. „Желаем да правим това не само до Коледа и затова започнахме още в месец ноември. Към нас се включиха и други граждани, които ползваха нашето училище като пункт за събиране на тези помощи, така че нашето общество в момента наистина е настроено и има нужда да помага. И училището е едно от обществените организации, които трябва да бъде връзката с гражданите и да съдейства това нещо да се разпространява и всички да правим добро“, казва още Илка Тотева.

13.12.2019

Лъч надежад

На 28.11.2019 г., във връзка с традиционния коледен базар, се проведе събрание на членовете на Ученическия съвет. На него бяха обсъдени исканията на учениците и гласувани решения, свързани с дейностите на училището.

Чрез абсолютно мнозинство се реши средствата, събрани от базара, да бъдат в помощ на майка на техен съученик, която е с диагноза множествена склероза. За същата тази кауза (за фондация „Да помогнем на Лидия“), учениците се съгласиха да бъде поставена дарителска кутия във фоайето на училището.

В този труден свят, изпълнен с множество изпитания на човешкия дух, нашите сърцати ученици отново решиха да са в помощ на нуждаещия се. Да протегнат ръка. Да бъдат онзи лъч надежда, от който се нуждаем. Заедно да заразяват с добрина и човечност.

Продължава...

Изграден с помощта на Joomla!. Създаден от: Георги Георгиев.