forex trading logo

Форма за входHome Спорт
Спорт ПДФ Печат Е-мейл

ПОБЕДИ НА ТУРНИРА ПО ФУТБОЛ ЗА КАРАВЕЛОВЦИ

На станалият традиционен турнир по футбол за купата на град Русе, който се проведе на 6-ти май, участниците от отбор 3-4 клас на ОУ „Любен Каравелов“ с убедителни победи и обща голова разлика 29:1, заслужено се окичиха със златните медали, като бяха наречени от организаторите на турнира „звездите“ от ОУ „Любен Каравелов“.

Достойно се представиха и малките ученици от отбор 1-2 клас, които спечелиха овациите на публиката.

Поздравления и все нови успехи, КАРАВЕЛОВЦИ!

 

 

 


Отново шампиони

 

 

С три първи места на градските първенства на "Ученически игри 2020 г.", каравеловци отново са шампиони!

I място за отбора по баскетбол - момчета,

I място за момичатата на бадминтон,

I място за момчетата на бадминтон.

 


 

 

Успехи в шахмата

След първото място на Коледното състезание по информационни технологии, Рая Гайдарджиева отново ни зарадва със сребърен медал в турнира на ЦСКА по шах, провел се на 23.02. 2020 година. Отлично в него е представянето и на още един от нашите първокласници - Максим Манев. Гордеем се с вас, деца!

Рая Гайдарджиева от 1 клас

Момичето, което след оспорвана надпревара на 22.02.2020 г. се класира за участие в градското състезание по Буквоплет, на следващия ден завоюва второ място и сребърен медал в турнира на ЦСКА по ШАХ.

Елия Цанкова от 2.б клас

Успешно представяне на отборите по волейбол на ОУ "Любен Каравелов" на градското първенство ученически игри 2019/2020 година

Отборът на момчетата зае призовото II място,

а момичетата се класираха  на III място.

 

 

Шестокласниците Георги Басарбовски и Калоян Петров от ОУ "Любен Каравелов" - Русе, състезатели на спортен клуб Имидж Русе, спечелиха бронзов медал от Световното първенство по скокове на батут, дисциплина синхрон, което се провежда в момента в Токио, Япония.

Нашите малки ЗЛАТНИ МОМИЧЕТА!


Първокласничките Дария Стоянова, София Чиликова, Теодора Василева, Хана Генчева и Сияна Георгиева са на най-високото стъпало на почетната стълбичка на завършилия в неделя международен турнир по гимнастика „Дунавска перла”. Желаем ви здраве, момичета, и сме сигурни, че ще се гордеем с вас и занапред!

Най-малките каратисти от нашето училище


Петото издание на отборния и индивидуален турнир за купата на Ученическа спортна школа „Хан Крум“ - Шумен по карате Шинкиокушин се проведе на 30- ти ноември в гр.Шумен. Участие взеха деца от 6 до 14 годишна възраст – общо 100 малки каратеки от Шумен, Велики Преслав, Русе, Нови Пазар и Варна.
Шампион в категорията до 22кг. , за деца на 7 годишна възраст е състезателят от спортен клуб " Русе " Николай Мирчев. Това бе и първото състезание по карате Шинкиокушин за ученика от първи клас в ОУ " Любен Каравелов".

Воля за победа


Сила, дух, воля за победа и безкрайна мотивация показа още веднъж това слънчево момиче от III в клас - Дария Терзиева. След многото други спечелени медали, днес ни зарадва с два бронзови медала от турнира по плуване във Велико Търново. Гордеем се с теб!

БРАВО КРИСИ!

На международен турнир  по плуване, който се проведе в гр. Бургас на 20.10.2019 г.,

Кристина Ивайлова от 5.В клас обра бронзовите медали в стил "плуване по гръб" на 50, 100, и 200 метра.

 

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ КАРАВЕЛОВЦИ СА ВИЦЕШАМПИОНИ ПО БАДМИНТОН НА РЕПУБЛИКАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА УЧЕНИЦИ ЗА  2018/2019 !


След много оспорвана и невероятна игра на момичета и момчета , силен дух и незабравими емоции, отбора на момичетата от ОУ "Любен Каравелов" се класира на второ място, а отбора на момчетата на пето!

 

 

 

Васил Илиянов Илиев от първи клас, заедно със своя баскетболен отбор към СК”Дунав”, се класира на първо място на Баскетфест 2019 за деца до 8 години, който се проведе на 10 май 2019 година. Желаем му успех и в следващите състезания!

Национален плувен турнир за купата на община Козлодуй, провел се на 19. 05. 2019 г.
Марк Чакърян - Злато - 50 м гръб; Злато- 50 м кроул; Злато - 100 м кроул; Сребро - 50 м бруст; Злато - щафета, момчета кроул 200 м; Сребро- 200 м щафета съчетано плуване момчета.
Дария Терзиева - Сребро на бътерфлай 50 м; Бронз на бруст 50 м, бронз на гръб 50 м. Два златни от щафетите коул 200 м и щафета 200 м съчетано плуване.

Градско първенство по футбол от националния календар на МОН 2019 г.

С една победа над отбора от ОУ "Братя Миладинови" и една загуба от отбора на ОУ "Иван Вазов", отборът на каравеловци се класира на V място

Първо място на градския кръг на Националното състезание по бадминтон за момичета и момчета!

2019 г.

Благодарим за успешното представяне на училището  на Мария Бояджиева, Калина Балканска, Алина Милкова, Милица Казанджиева, Виктор Ангелов, Симеон Райков, Борис Тодоров, Димитър Николов!

 

 

Пореден успех на волейболистите на ОУ „Любен Каравелов“

За участие в областния кръг се класираха волейболистите от ОУ „Любен Каравелов“, след като на проведеното на 19 и 20 януари 2019 г. в спортна зала „Ялта“ общинско първенство победиха отборите на ОУ „Алеко Константинов“, СУЕЕ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Васил Априлов“, а на финала бяха безкомпромисни срещу състезателите на ОУ „Тома Кърджиев“. Под вещото ръководство на своя треньор Диана Цанева каравеловци продължават упорито тренировките си, като не крият амбициите си да участват и в зоналното първенство.

Автор: Светла Тодорова


 

Ученически игри 2018 – Републиканско първенство по бадминтон

Сребърни медали за момичетата от отбора на ОУ „Любен Каравелов“

Пореден успех отбелязаха състезателките от отбора по бадминтон на ОУ „Любен Каравелов“. На проведеното в Разград от 31 май до 4 юни  републиканско първенство Калина Балканска, Мария Бояджиева, Алина Милкова, Милица Казанджиева и Виктория Ботева заслужено спечелиха второто място. Сребърните ни момичета допуснаха пред себе си само отбора на Първомай.

Гордеем се с вас, момичета! Дерзайте!

 


 

Първо място за Каравеловци  в турнира „Лъвски скок"


На 25 февруари 2017 г. в гр. Русе се в спортен комплекс „Ялта“ се проведе поредното издание на турнира „Лъвски скок“. Той се организира от Община Русе, СЛАК „Дунав“ и РУО – Русе. На събитието присъства началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев. В състезанието взеха участие 110 ученици от 12 училища от Русе и с. Николово. В категорията "Отборно надскачане"  учениците от ОУ „Любен Каравелов” се класираха на  Първо място.

 

Анкета

Каква е причината да изберете училище Л.Каравелов?
 

Кой е тук?

В момента има 24 посетителя в сайта


Новости

Популярно

Важни новини

Открит урок

Използване на виртуална класна стая  в ОУ “Любен Каравелов” - Русе  в час по география и икономика. Видео

На 17 април 2019 година в училище „Любен Каравелов“ се проведе иновативен интердисциплинарен урок по география и икономика и информационни технологии. Гости на събитието бяха д-р Д. Ангелова, специалист по методи на обучението по география и в департамента за информация и усъвършенстване на учителите към Софийския университет,  инспектори от РУО – Русе и учители по география и икономика от русенски училища и други.

От учебната 2017/2018 година училище „Любен Каравелов“ , гр. Русе е със статут на иновативно. Целта на иновацията е приложение на облак технологиите в училище

Под вещото ръководство на своите учители – г-жа Миглена Кисьова, учител по география и икономика и г-жа Анелия Неделчева, учител по информационни технологии, учениците от 7.Б клас показаха как реално се случва това с помощта на виртуална класна стая – Google classroom. Седмокласниците работиха с лаптопи в екип и създадоха обща презентация в облака на тема „Природни картини на България“, използваха споделени ресурси и материали. На голям монитор ученици, учители и гости наблюдаваха екипната работа на трите отбора „Географи – изследователи“, „Географи – критици“ и „Географи – предприемачи“.

От две години в училището се използва G suite for Educationе – това е пакет от продукти, базирани на облак, които помагат за подобряване на комуникацията, използване на иновативни технологии от всяко място и на всяко устройство. Това позволява да се работи по-интелигентно и да се фокусира върху това, което наистина има значение. G suite for Educationе включва поща, диск, класна стая, документи, листи, слайдове, сайтове, календар и поддръжка от Google за обучение. Включването на новите иновативни методи и подходи в урочната работа повишава мотивацията на учениците, тяхната активност и внимание в час.

Попълнената от учениците в края на часа анкета за самооценка е индикатор за личната удовлетвореност от постигнатите резултати и екипната работа в облака!

Автор: А. Неделчева
Изграден с помощта на Joomla!. Създаден от: Георги Георгиев.